Sporten op Curaçao

Als je stage gaat lopen op Curaçao, veranderen er misschien voor je gevoel wat dingen. In Nederland ben je waarschijnlijk gewend om lekker te gaan sporten, en nu weet je niet of dat hier ook kan. Wees niet getreurd, er zijn namelijk genoeg opties om hier te kunnen sporten. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere sportscholen, maar ook sportverenigingen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalclub. Verder kan je natuurlijk ook gewoon op het strand sporten, door bijvoorbeeld te volleyballen of gewoon iets van hardlopen. Kortom zijn er dus genoeg opties tijdens je stage verblijf om hier te kunnen sporten. 

Voetbalclub

Er zijn meerdere voetbalclubs op Curaçao, en je kan met overleg ook bij de meeste terecht. Je kan dan bijvoorbeeld met een groep wat afspreken, je kan dan iets van een wedstrijdje spelen tegen elkaar. Je betaald een bepaald bedrag dan aan de voetbalclub om gebruik te mogen maken van het veld. Dit is natuurlijk hartstikke leuk en het brengt je als groep ook dichter bij elkaar. Vaak zijn er ook locals waar je tegen kunt spelen, dit resulteert vaak in een mooie fanatieke wedstrijd. Je kan meestal op zowel een groot als op een klein veld terecht, op een klein veld is potjes van 6 tegen 6 of 7 tegen 7 ideaal. Het is natuurlijk hartstikke lekker om tijdens je stage verblijf een balletje te trappen zodat je in vorm blijft voor als je weer teruggaat naar Nederland en je weer gaat beginnen bij je eigen team.

Sportschool

Is voetbal niet iets voor jou? Gelukkig zijn er ook meerdere sportscholen op het eiland. Je kan er dan voor kiezen om in een keer voor een bepaalde periode of voor meerdere keren sporten te betalen, maar meestal betaal je per keer. Dus elke keer als je gaat sporten moet je dan contant een bedrag betalen om gebruik te mogen maken van de apparatuur. Het is natuurlijk hartstikke lekker om tijdens je stage verblijf een keer per week naar de sportschool te gaan. Op deze manier blijf je ook lekker fit, en is je harde werk in Nederland niet voor niks geweest. De apparaten die in de sportscholen staan zijn van dezelfde kwaliteit als die je gewend bent in Nederland.

 

Social Share

Trending Posts