Stage lopen op Curaçao

Stagelopen op Curaçao, wie wilt dat nou niet? Elk jaar komen er studenten naar Curaçao om stage te lopen. Elke dag 30 graden, de leukste feestjes en prachtige stranden. Het is dus een echte levenservaring. We geven ook de nodige tips over stage op Curaçao, zodat je helemaal ready bent om hier stage te lopen. Ga je alleen of samen met een vriend(in) stagelopen en ben je bang dat je je alleen gaat voelen? Je hoeft je daar helemaal geen zorgen over te maken, je ontmoet namelijk heel veel andere studenten. Je zit namelijk ook met veel andere studenten in een geweldig huis. Het komt erop neer dat je echt een geweldige tijd hier op het eiland zal beleven. Wij geven je alle informatie die je nodigt hebt, bijvoorbeeld over stranden, feesten, activiteiten en meer.

3 Resultaten
Now Open
Now Open

Zwemmen met dolfijnen

Als je de reacties van mensen hoort die met dolfijnen hebben gezwommen weet je eigenlijk al genoeg, het is namelijk een unieke ervaring. Het is echt een ervaring die je zelf moet ervaren om erover mee te kunnen praten. Curaçao staat erom bekend om met dolfijnen te zwemmen, dit is dus een ideale mogelijkheid. Er zijn verschillende programma’s waar je aan deel kunt nemen, van een korte ontmoeting met de dolfijnen tot het daadwerkelijk zwemmen met of zelfs trainen van dolfijnen. En vrees niet dat deze dolfijnen tegen hun wil in dit moeten doen. De dolfijnen gaan nadat je met ze hebt gezwommen weer terug de zee in. The dolphin academy roept de dolfijnen namelijk alleen op als er mensen met ze willen zwemmen. Verder zwemmen ze gewoon los in de zee.

Duiken op Curacao

Curaçao staat bekend om haar stranden en zee, je kan dan dus fantastisch duiken op Curaçao. De grote diversiteit aan duikplekken maken duiken op Curaçao een unieke ervaring. Weet je nog niet zeker of je duiken leuk vindt? Je kan dan een introductieles volgen. Na een basistraining maak je eerst een duik in ondiep water, zodat je de onderwaterwereld kunt ervaren zonder te diep te gaan. Het mooie is dat er zoveel verschillende plekjes zijn. Je kan testen of je duiken leuk vindt door bijvoorbeeld eerst te snorkelen. En als je dan al je ogen niet kunt geloven kan je je alleen nog maar voorstellen wat de rest van de onderwaterwereld hier te bieden heeft. Duiken is dus zeker een echte aanrader.

Auto huren op Curacao

Als je voor lange tijd op Curaçao verblijft is het handig om een auto te huren. Je gaat namelijk stage lopen op Curaçao, en dat duurt geen maandje bij wijze van spreken. Openbaar vervoer is niet zoals in Nederland, de bussen zijn niet betrouwbaar. Je hebt dus een manier nodig om te verplaatsen, een auto is dan het meest handigst. Als je bijvoorbeeld naar het strand wilt of naar stage moet is een auto dan wel echt nodig. Of denk aan boodschappen doen. We hebben wat tips op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het huren van een auto.

De prijs van een auto huren

Er zijn veel verschillende autoverhuurders. Waar je goed moet opletten is wat voor soort auto je kan huren en de prijs ervan. De meeste auto’s zijn namelijk tussen de 650 Antilliaanse gulden en de 1000 Antilliaanse gulden. Vergelijk van te voren de verschillende autoverhuurders, niet alle autoverhuurders zijn namelijk even betrouwbaar. Als je een verhuurder gevonden hebt check dan de auto goed van te voren op bijvoorbeeld deuken, zodat je niet betaald voor schade die je niet gereden hebt. Vraag ook hulp aan andere.

Rijden op Curaçao

Autorijden op Curaçao is wel iets anders dan rijden in Nederland. Er zijn wat minder regels dan in Nederland. Zo heeft rechts bijvoorbeeld geen voorrang, maar degene die al op de weg zit. Ook zijn er niet echt verkeersborden, of tenminste niet zo duidelijk als in Nederland. Ook maakt het niet uit of je rechts of links rijdt, en het maakt dus ook niet uit dat je iemand rechts inhaal. In het begin zal dit even wennen worden, maar het went al wel snel. Let wel goed op de wegen op Curaçao, het is niet zoals in Nederland. Er zitten soms diepe gaten in de weg, probeer deze te vermijden voor je auto. Ook zijn drempels niet goed te zien en nogal groot.

Tanken op Curaçao

Wat een enorm voordeel is tegenover Nederland is dat tanken veel goedkoper is. Je betaald ongeveer de helft van de prijs die in Nederland anders betaald. Let wel goed op dat het tanken net iets anders gaat dan in Nederland. Je betaald namelijk van te voren het bedrag dat je wilt tanken. Als je toch minder tankt dan het betaalde bedrag krijg je dit gewoon weer terug.

Handige tip

Je komt op Curaçao en je kent natuurlijk geen wegen of misschien maar een paar. Een navigatie app is dan hartstikke handig. De kans is groot dat je geen internet hebt, dus Google Maps valt dan eigenlijk al af. Gelukkig is er ook een offline app, deze app heet: Maps.me. Zorg er dus voor dat je deze app download aangezien het van groot belang is dat je niet in de verkeerde buurten komt van Curaçao. Door middel van deze app kan je snel en veilig overal heen rijden.

Activiteiten op Curaçao

Curaçao is een prachtig land en er is ook heel veel te doen. Wij hebben daarom verschillende leuke activiteiten op een rijtje gezet. 

Klein Curaçao

Het allermooiste strand is te vinden op klein Curaçao, en is helaas alleen te bereiken per boot. Maar dat mag je er niet van houden om dit pareltje van Curaçao te missen. De boottocht naar dit kleine eiland is ongeveer 1,5 uur varen vanaf de kust. Hier kun je een dag als op een onbewoond eiland doorbrengen, er wonen hier namelijk geen mensen. Prachtig helderblauw water, een verlaten schip, een verlaten vuurtoren, ongelofelijk mooi strand en overal om je heen schildpadden en andere prachtige vissen. Na een fantastische dag kan je hier ook heerlijk barbecueën en eten. Dit is echt een waanzinnige dagtrip en ook zeker een aanrader.

Feesten

Natuurlijk staat Curaçao niet alleen bekend om haar stranden en de tropische temperatuur, Curaçao staat ook bekend om haar geweldige feesten. Er is eigenlijk altijd wel een feestje op het eiland. Bij veel strandtenten kan je een goed feestje beleven. Er is ook altijd wel ergens een happy hour, wat natuurlijk weer goed is voor de portemonnee. 

Aqua safari

Het klinkt misschien heel raar, maar je kan op een onderwaterscooter de onderwaterwereld bewonderen. Je kan op aqua safari gaan en door middel van een onderwaterscooter de zeebodem van Curaçao bewonderen. Je bevindt je letterlijk tussen de vissen. Het mooiste is dat je absoluut geen duikervaring nodig hebt en de aqua safari het voor praktisch iedereen mogelijk maakt eens een kijkje in de onderwaterwereld te nemen. 

Muggen op Curaçao

Curaçao is natuurlijk een prachtig land, maar het heeft wel een groot nadeel. Er zijn veel muggen op Curaçao en je wordt ook veel gestoken. En vooral in het begin. Op lange termijn wordt dit gelukkig wel minder en zul je er niet zoveel last meer van hebben. Gelukkig kan je wel wat tegen de muggen doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een goede muggenspray hebt die je ook elke dag gebruikt. Zonder muggenspray is het namelijk niet te doen.

De volgende punten trekt een mug aan:

  • Stilstaand water
  • Warmte
  • Donkere plaatsen
  • Windstilte
  • Hoge luchtvochtigheid

Deze punten vindt een mug dan weer totaal niet fijn:

  • Wind/tocht
  • Koudere omgeving
  • Rook
  • DEET
  • Bedekkende kleding

Muggen zullen altijd op Curaçao blijven, dus koop muggenspray en zalf voor de bultjes.

Munteenheid Curaçao

Het belangrijk om te weten dat op Curaçao met Antilliaanse gulden wordt betaald, en niet met de euro. De Antilliaanse gulden is namelijk de officiële munteenheid van Curaçao. Tien euro is ongeveer vijf Antilliaanse gulden, je moet de Antilliaanse gulden dus delen door twee voor het bedrag in euro’s. Antilliaanse gulden wordt vaak afgekort als ANG. De ANG is verbonden aan de Amerikaanse dollar, vandaar dat de euro meer waarde heeft.

Struisvogelboerderij

Curaçao heeft ook een unieke struisvogelboerderij. Elk uur van de dag wordt er een rondleiding gegeven op de struisvogelboerderij. In een safaritruck rijd je met een gids over de meer dan 40 jaar oude boerderij. Tijdens deze trip krijg je veel informatie over deze vogels en krijg je zelfs de kans om zelf een struisvogel te voeren. Je krijgt ook de kans om de struisvogels te aaien of zelfs te berijden. Het is niet zo dat je alleen met een tour naar de struisvogelboerderij kan, er zijn ook andere dingen te doen. Er is bijvoorbeeld ook een souvenirwinkel, restaurant, uitkijkpost en een speelplaats. Je kan ook een mooie wandeling maken in het natuurgebied van St. Joris.

Top 5 stranden op Curaçao

Prachtige stranden

Curaçao staat bekend om haar prachtige stranden. Mooie witte stranden met een helderblauwe zee. Zoals je het ziet in de film. De 5 mooiste stranden op Curaçao zijn: Porto Marie, Playa Forti, Grote Knip, Kleine Knip en Klein Curaçao.

Je moet ook echt een keer op al deze stranden geweest zijn voor de unieke ervaring. Je kan op elk strand ook heerlijk eten en drinken, maak er dus vooral een dagje van.

Porto Marie

Porto Marie staat bekend om haar prachtige strand en zee. Je kunt hier bijvoorbeeld prachtig snorkelen. Wat ook leuk is aan Porto Marie is dat er biggetjes rondlopen, en als je dus een beetje geluk heb je hier net als in de Bahama’s kan zwemmen met biggetjes. Naast snorkelen kun je hier ook goed duiken, op het strand is een goede duikschool gevestigd.

Playa Forti

Playa Forti is een strand met een prachtig mooi uitkijkpunt, waar ook een restaurant ligt waar je heerlijk kunt eten. Vanaf dit hoger gelegen punt wordt vaak klif gesprongen. Je kunt hier een sprong van 12 meter naar beneden in het water maken. 

Grote Knip

De Grote Knip is misschien wel het meest bekende strand van Curaçao. En ook zeker niet zonder reden. Grote Knip is een van de mooiste stranden van Curaçao. Prachtig wit strand met een helderblauwe zee. Je kan hier ook hartstikke mooi snorkelen. Het is ook hartstikke gezellig bij dit strand, zowel toeristen als de lokale bevolking komen hierheen.

Kleine Knip

Kleine Knip wordt ook wel Playa Kenepa chiki genoemd en ligt naast Grote Knip. De Kleine Knip is minder toeristisch maar ook erg mooi met een prachtig wit strand en een prachtige blauwe zee. Ook hier kan je goed snorkelen. Er worden hier veel vissen gezien en zelfs meerdere schildpadden. Door meerdere bomen wordt op dit strand ook op meerdere plekken schaduw gevonden. Wat natuurlijk ook wel af en toe lekker is.

Klein Curaçao

Het allermooiste strand is te vinden op klein Curaçao, en is helaas alleen te bereiken per boot. De boottocht naar dit kleine eiland is ongeveer 1,5 uur varen vanaf de kust. Hier kun je een dag als op een onbewoond eiland doorbrengen, er wonen hier namelijk geen mensen. Prachtig helderblauw water, een verlaten schip, een verlaten vuurtoren, ongelofelijk mooi strand en overal om je heen schildpadden en andere prachtige vissen. Na een fantastische dag kan je hier ook heerlijk barbecueën en eten. Dit is echt een waanzinnige dagtrip en ook zeker een aanrader.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf je eigen review

Stage lopen op Curaçao
Gemiddelde Beoordeling:  
 2 reviews
byTony onStage lopen op Curaçao

Top info!

byDayton M onStage lopen op Curaçao

Ik heb super veel gehad aan de informatie van jullie. Thanks. Heb ook een Toptijd gehad op Curaçao.