Studentenhuizen Curaçao

studentenhuizen curaçao

Je gaat stagelopen op Curaçao, dan is een huisvesting natuurlijk hartstikke belangrijk. Wij geven jou hier de beste informatie over, zelf hebben wij namelijk ook stage gelopen op Curaçao. Daarom ben je bij ons bij het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat jij een geweldige tijd hier zult beleven, en dat je daarom een echt thuisgevoel zult krijgen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een studentenkamer op Curaçao huurt, het is bijvoorbeeld belangrijk dat je in een veilige buurt verblijft. Omdat er zoveel opties zijn, helpen wij jou met de juiste keuze te maken. Op deze pagina laten wij de beste opties zien.

3 Resultaten
Now Open
Now Open

Veiligheid studentenhuizen

Op Curaçao is het verschil tussen arm en rijk groot, daarom zijn niet alle buurten even veilig. De studentenappartementen op deze pagina liggen allemaal in een veilige buurt en zijn goed beveiligd. Dit is natuurlijk een belangrijk punt. Je moet je veilig voelen in je eigen huis. De huizen zijn voorzien van een alarm en een muur rondom het huis. Op deze manier kun je je veilig voelen. Let wel goed op dat wanneer je van huis gaat je jouw ramen dicht doet. Je kan maar beter voor zekerheid kiezen. Grote kans is dat wanneer je voor lange tijd op Curaçao verblijft je een auto gaat huren, een tip is om een stuurslot op je stuur te plaatsen. Zo kan je auto nooit gestolen worden.

 

Hygiëne in het studentenhuis

 

Hygiëne is natuurlijk belangrijk voor iedereen, en al helemaal in een studentenhuis. Daarom zal er 2 keer in de week een schoonmaker / schoonmaakster langskomen. De schoonmaker / schoonmaakster maakt alle gezamenlijke ruimtes schoon, als student heb je hier natuurlijk niet zo’n zin in. Echter moet je wel voor je eigen kamer zorgen. Het is belangrijk om je kamer schoon te houden, niet alleen voor je gezondheid maar ook om insecten te voorkomen. Hier zijn de insecten anders dan in Nederland, maar als je eens in de zoveel tijd je kamer schoonmaakt zal je geen last hebben van insecten. Let wel goed op dat je geen etensresten op je kamer laat liggen, dit trekt ook insecten aan. Als je een studentenhuis met een zwembad neemt, wordt het zwembad gelukkig ook schoongemaakt. Dit hoef je dan ook niet zelf te doen.

Boodschappen Studentenhuizen Curaçao

Je moet natuurlijk boodschappen doen voor het studentenappartement. Let wel goed op met het kopen van boodschappen, de lokale supermarkt is anders dan je gewend bent in Nederland. Het is niet allemaal zo fris. Je kan daarom ook vlees beter niet bij de lokale supermarkt kopen. Gelukkig zijn er 2 Albert Heijn’s waar je goed boodschappen kunt halen. De Albert Heijn is wel gewoon hetzelfde als je in Nederland gewend bent. De grote Albert Heijn zit in Zeelandia en de kleine zit in Papagayo. Let wel goed op, de Albert Heijn heet op Curaçao van der Tweel. Zorg er ook voor dat je eten en drinken in de koelkast legt en niet in je kamer laat liggen. Dit kan voor insecten zorgen.

Parkeren bij een studentenhuis Curaçao

Op het moment dat je voor een lange tijd verblijf op Curaçao, is de kans groot dat je een auto gaat huren. Het is daarom van belang dat je veilig kunt parkeren. Je hoeft je bij het studenten appartement geen zorgen te maken over veilig parkeren. Alles is goed beveiligd en er kan niks gebeuren. De voorgestelde studenten appartementen liggen ook in een veilige buurt. Echter moet je wel goed opletten als je buiten het huis gaat parkeren. Gebruik daarom altijd een stuurslot als je ergens parkeert, gewoon voor de zekerheid. Laat ook geen kostbare spullen in de auto liggen, of tenminste niet in het zicht. Leg bijvoorbeeld je tas met je laptop in de kofferbak als je ergens parkeert, of neem deze mee naar binnen. Er zijn genoeg parkeerplaatsen en parkeerplekken op het eiland. 

Feesten in studentenhuizen Curaçao

Je gaat naar Curaçao natuurlijk niet alleen voor stage en het mooie weer, je wilt natuurlijk ook feesten. Dit kan dan ook uitstekend op het eiland. Curaçao staat namelijk bekend om haar feesten. Er zijn meerdere uitgaansgelegenheden waar je mooie feestjes kan houden. De grootste uitgaansgelegenheden zijn: Zanzibar, Mambo Beach, Wet & Wild Beach Club, Cabana Beach Club en Kokomo Beach. Maar je kan natuurlijk ook je eigen feestjes houden in het studentenappartement. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om met je studentenhuis een groot feest te houden, bij de aangegeven studentenappartementen zijn ook geen buren waar je last van zou kunnen hebben. Het is daarom leuk om je eigen feest te geven en het is ook geen enkel probleem, let natuurlijk wel een beetje op met wie je uitnodigt. Je wilt natuurlijk ook weer niet de verkeerde mensen in je huis hebben.

Stranden bij studentenhuizen

Curaçao staat bekend om haar prachtige stranden. Mooie witte stranden met een helderblauwe zee. Zoals je het ziet in de film. De 5 mooiste stranden op Curaçao zijn: Porto Marie, Playa Forti, Grote Knip, Kleine Knip en Klein Curaçao. Deze stranden zijn ook goed bereikbaar vanuit het studentenappartement. Voor het dichtstbijzijnde strand ben je maar 5 minuten bezig met de auto. Dit is natuurlijk ideaal voor na een lange dag stage of gewoon voor in het weekend. Een studentenhuis met zwembad is natuurlijk hartstikke fijn en chill, maar soms vind je het gewoon fijner om even lekker naar het strand te gaan. Je kan overigens ook goed eten en drinken bij de stranden.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf je eigen review

Studentenhuizen Curaçao
Gemiddelde Beoordeling:  
 1 reviews
byMirande van Es onStudentenhuizen Curaçao

Geweldige informatie! Hier heb ik wat aan. Kan ik ook boeken voor jullie.